Life Call te invită la

Caravana cultural-educativă LifeCall - „De la constrângere la libertate”

Film și dialog deschis

5 octombrie–14 decembrie 2022
în 26 de locații din 24 de orașe 

Zile
Ore
Min
Sec

rămase până la începutul Caravanei

Invită-ți familia și prietenii la un eveniment care vă va lăsa cu o experiență deosebită – în prezența regizoarei Ligia Ciornei, a actorilor din film și a altor invitați surpriză.

5 octombrie-14 decembrie 2022
26 de locații din 24 de orașe

Proiecție de film urmată de un dialog deschis

Caravana va expune filmul de debut al regizoarei Ligia Ciornei, „Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986”, iar după vizionare vom invita publicul la un dialog deschis pe marginea temelor expuse în film – familie, comunism, violență, avort, pubertate, dragoste, adolescență și libertate – subiecte care sunt mai necesare de dezbătut ca niciodată.

Începînd cu 5 octombrie și pâna în 14 decembrie, acest proiect se va desfășura în 24 de orașe din România (Brașov, Târgu Mureș, Sibiu, București, Rădăuți, Suceava, Vaslui, Iași, Bacău, Piatra Neamț, Timișoara, Arad, Oradea, Cluj Napoca, Satu Mare, Ploiești, Pitești, Buzău, Tulcea, Galați, Constanța, Târgu Jiu, Craiova, Târgoviște), în care vă invităm să participați împreună cu cei dragi.

De ce să participi?

Vii să vizionezi un film premiat în Statele Unite ale Americii – filmul de debut al regizoarei Ligia Ciornei – „Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986. Filmul se bazează pe o întâmplare reală și descrie lupta unei mame de a păstra cea de-a treia sarcină sub presiunea exercitată de familie, explozia de la Cernobîl și a decretului cu numărul 770 dat de Nicolae Ceaușescu.

După film, te invităm la un dialog deschis pe marginea temelor expuse în film. La acest dialog vor fi prezenți – reprezentanții LifeCall, regizoarea Ligia Ciornei și  o parte din actorii filmului și alți profesioniști invitați. Astfel îți clarifici orice aspecte legate de ce este aceea o criză de sarcină și cum poți la modul real să sprijini pe cineva și afli și lucruri despre realizarea filmului.

Faci o fapta bună și susții Viața! Valoarea biletului este o DONAȚIE pentru a susține proiectele LifeCall și implicit fiecare femeie însărcinată aflată în criză de sarcină și pruncii lor pe care asociația LifeCall îi are și îi va avea în grijă. Dacă inima ta bate, este pentru că o mamă a ales să te nască și poți și tu, la rândul tău, să sprijini mamele altor copilași ca inima lor să continue să bată și ei să își împlinească menirea.

Caravana Cinematografică LifeCall este un prilej de networking, de conectare și de dialog, un moment de descoperire a unor oameni care susțin Viața și o ocazie de a te alătura comunității LifeCall.

Vino și TU în comunitatea LifeCall! 
Dă un sens vieții tale! Susține viața!

Isabela Neamțu, protagonista filmului, a declarat: „Sper că filmul va ridica multe întrebări și va stârni multe controverse. În primul rand, în legatură cu istoria noastră recentă și impactul ei asupra unor mentalități care își prelungesc efectele până în prezent. Apoi, o temă importantă este evenimentul de la Cernobîl și implicațiile lui în viața noastră de azi. Și mai ales, asupra unui subiect prea puțin dezbătut la noi – dreptul la viață și dreptul unei femei de a alege viața.”

În film joacă și Gavril Pătru, Victoria Cociaș, Valer Dellakeza, Anastasia Simion, Radu Badea și Oana Pușcatu. Ei au fost susținuți la cadru de restul echipei filmului, formată în mare parte de debutanți în toate departamentele.

Filmul a câștigat deja 2 premii la Festivalurile de Film din Statele Unite ale Americii și a fost nominalizat la încă 3 Festivaluri.

Isabela Neamțu, actrița principală din „Clouds of Chernobyl - Anul pierdut 1986”

Accesul la eveniment se face în baza unei donații de minim 25 de lei, iar ticketul-donație poate fi achiziționat de pe eventim.ro, iabilet.ro și din magazinele Flanco și Diverta.

București

24 octombrie, 19:00

Detalii în curând

Vaslui

2 noiembrie, 19:00

Detalii în curând

Iași

3 noiembrie, 19:00

Detalii în curând

Timișoara

7 noiembrie, 19:00

Detalii în curând

Oradea

9 noiembrie, 19:00

Detalii în curând

Satu Mare

12 noiembrie, 18:00

Detalii în curând

Pitești

15 noiembrie, 19:00

Detalii în curând

Buzău

19 noiembrie, 19:00

Detalii în curând

Galați

22 noiembrie, 19:00

Detalii în curând

Constanța

23 noiembrie, 19:00

Detalii în curând

Târgoviște

12 decembrie, 19:00

Detalii în curând