Implică-te

De ce să faci voluntariat?

Timpul și competențele sunt cele mai valoroase resurse pe care le deține un om. Felul în care le folosim sau le oferim poate face o diferență uriașă în viața fiecăruia dintre noi.

De aceea este foarte important cum alegi să le folosești, gestionându-ți timpul de așa manieră încât să îl poți oferi și către cauze cu care rezonezi. Fiecare timp și fiecare resursă alocată pentru o cauză nobilă, te înnobilează și pe tine, și întotdeauna „dăruind, vei dobândi”. Deci voluntariatul nu este „muncă pe gratis”, ci dimpotrivă!

LifeCall le oferă femeilor opțiunea și posibilitatea să aleagă viața, atât prin consiliere, cât și prin ajutor concret. Așadar, sprijinind LifeCall ca voluntar, contribui la construirea unor destine viitoare. Desigur, sunt importante și CV-ul, adeverințele, experiența. Însă nimic nu se compară cu sentimentul de împlinire pe care îl ai atunci când susții o cauză bună, în care crezi cu adevărat.

Beneficiile voluntariatului

Iată cinci lucruri pe care le poți dobândi atunci când dăruiești din timpul și competențele tale:

1. Experiențe ziditoare

Ești în contact direct cu ce se întâmplă cu adevărat în viață și dincolo de a acumula informații despre ceva anume sau de a comenta despre ceva nedrept, ai ocazia să fii tu la sursa schimbării în lume prin implicare și contribuție directă, concretă. Poți întâlni oameni pe care doar ar visat să îi întâlnești și poți fi o resursă de bază în ce înseamnă să organizăm un eveniment sau să îl facem vizibil.

2. Dezvoltare personală

Dacă te afli la început de carieră, esti student sau elev, să faci parte dintr-o echipa de Voluntari îți deschide orizonturile și te învață în mod concret aspecte care îți vor fi de folos mai târziu atat în viață cât și în carieră: de la planificare și organizare, la responsabilizare în cadrul unei echipe, coordonare, comunicare și până la a lucra cu termene strânse și cu oameni pe care nu i-au cunoscut niciodată.

3. Prieteni noi

Unul dintre cele mai bune mijloace de a cunoaște oameni noi care împărtășesc aceleași valori ca și tine este prin voluntariat. Conexiunile și prieteniile care se pot lega prin activitățile de voluntariat pot fi pe viață și sunt o oportunitate să îți depășești timiditatea, să te pui în valoare și să te exprimi liber într-o comunitate în care oamenii au aceleași valori și credințe ca și tine.

4. Satisfacții personale și împlinire

Nimic nu se poate compara cu bucuria pe care o aduci pe chipul unei persoane aflate în nevoie, iar tu prin implicarea ta poți fi o contribuție la o lume mai bună. Faptul că știi că și tu ai pus umărul la nașterea unei vieții, este cât se poate de implinitor. Știința a demonstrat că cei care fac voluntariat depășesc rapid stările de anxietate și au un nivel al sănătății ridicat. Și asta pentru că un om fără un sens și scop în viață nu are un motiv pentru care să existe. Astfel, prin contribuția ta ca și voluntar, nivelul de fericire, implinire, încredere în sine sunt mult mai ridicate și sistemul tău imunitar este întărit.

5. Ești chiar tu schimbarea pe care o vrei în lume

Pentru multă lume este foarte comod să dea vina pe guvern ori de câte ori ceva nu funcționează în țară, iar asta nu face altceva decît să te încarce de sentimente negative și resentimente în așteptarea unei schimbări în bine. Singura modalitate prin care tu te poți asigura ca lucrurile chiar se mișcă în țara asta, este să te implici în mod direct și personal în cauze în care tu crezi și care pot aduce o transformare în comunitatea din care faci parte. La final de zi – starea de mulțumire pe care ti-o da implicarea ta directă într-o cauză constituie motorul existenței tale, de ce-ul tău. Sunt mii de cazuri care merită susținute și sprijinite, și tu poți unul dintre cei care fac ca lucrurile chiar să funcționeze în țara asta.

Ce căutăm noi?

Pentru ca activitatea de voluntariat să aibă consistență și să dea roade, avem nevoie de o implicare constantă. Bunele intenții nu aduc rezultatele pe care ni le dorim dacă nu sunt susținute și prin fapte.

Te invităm, așadar, să te alături misiunii LifeCall și să ne sprijini, pentru a ajuta cât mai multe mame, și cât mai mulți copii să se bucure de darul minunat al vieții! Iată câteva feluri în care poți contribui, ca voluntar:

 • Te pricepi și îți place să editezi materiale video pentru social media?
  Ne poți ajuta să selectăm secvențe de impact din arhiva foto/video a asociației.
 • Îți place să petreci timpul în online și ai spirit analitic și cercetător?
  Ne poți ajuta să construim o bază online de date care ne va ușura munca.
 • Ai experiență în organizarea de evenimente? Sau vrei să capeți experiență?
  Ne poți ajuta să planificăm și organizăm următoarele evenimente caritabile.
 • Îți place să comunici și să te întâlnești cu oamenii?
  Ne poți ajuta să colectăm formulare D230 în beneficiul asociației.
 • Ai un număr de peste 3.000 de urmăritori pe Facebook, pe Instagram sau chiar pe TikTok și vrei să fii Influencer pentru viață?

Cum poți să contribui și cum te înscrii?

Te poți implica în voluntariat fie doar cu ocazia unui eveniment, fie pe o perioadă de 3 luni sau cât timp ești în vacanță, fie poți fi alături de noi tot anul, în funcție de programul tău, între 3-5 ore/săptămână.

Apasă pe butonul de mai jos și vei ajunge la formularul de înscriere ca voluntar, unde vei avea ocazia să ne spui mai multe despre tine.

După trimiterea formularului, un reprezentant LifeCall va lua legătura cu tine în scurt timp, pentru a ne cunoaște și pentru a stabili cum și cu ce anume poți contribui în sprijinul LifeCall.

Certificatul de voluntariat este GARANTAT.