fbpx
Life Call

Întrebări și răspunsuri

Cine este LifeCall?

LifeCall este o organizație non-profit cu misiunea de a sprijini necondiționat femeile însărcinate aflate în criză de sarcină. De asemenea LifeCall desfășoară pentru tineri și activități educaționale care invita la informare și dialog pentru ca ei sa nu se regăsească niciodată într-o situație de criză de sarcină, sau dacă cunosc pe cineva care este în aceasta situație să știe cum să intervină cu un sprijin concret.

Cum poți să ajuți?

Poți ajuta concret:

1. Donând o suma de bani. Poți face asta accesand pagina DONEAZĂ

2. Te poți implica în calitate de voluntar, în activitățile pe care le desfășurăm și poți face asta accesand sectiunea VOLUNTARI

3. Poți completa declarația D230 prin care cedezi 3,5% din impozitul pe venit către LifeCall sau dacă ești companie poți dona 20% din impozitul pe venit sau pe profit - detalii aici.

4. Sau pur și simplu îți poți dona ziua de naștere, mărturiile de la botez/ nuntă sau parte din darul de la nunta.

5. Poți face parte dintr-un grup de rugăciune și astfel te poți ruga pentru cazurile pe care noi le asistăm.

6. Sau dacă cunoști o femeie însărcinată care se gândește că mai bine nu ar duce sarcina la bun sfârșit din diferite considerente, ne poți suna să îți spunem cum o poți ajuta.

Cum ajutăm noi?

Life Call are doua direcții prin care acordă ajutor. Pe de o parte avem dezvoltată o direcție de prevenție prin acțiuni de informare și educare în rândul tinerilor. Până în 2022 - am susținut numeroase conferințe la peste 4.000 de tineri.

Și pe de altă parte intervenim cu consiliere psihologică și ajutor concret acolo unde femeile însărcinate se găsesc într-un conflict interior atunci când își pun problema dacă să dea naștere sau nu copilului din pântece. Ajutorul concret constă în:

  • Evaluarea situației materiale și financiare și sprijin în raport cu situația în care femeia se găsește
  • Evaluarea contextului de viață: relațional - atât cu rudele cât și cu partenerul de viață și oferirea de consiliere psihologică în funcție de nevoile identificate
  • Informarea privind riscurile la care se supune dacă alege întreruperea de sarcină
  • Crearea unui plan de ajutor și identificarea oportunităților care i-ar aduce împlinire în viața și i-ar da un sens existențial
Cine deține LifeCall?

LifeCall a fost înființat de trei membri fondatori, care fac parte și din Consiliul Director. Președintele LifeCall este Adelina Nicoleta Fronea. Ca orice organizatie non profit, despre persoanele care contribuie la împlinirea misiunii LifeCall, putem spune că dețin LifeCall, prin iubirea și dragostea lor pentru viață.

LifeCall este o expresie a împlinirii misiunii unei comunități care își dorește ca fiecare copilaș să aibă o șansă la viață și fiecare mămică să aibă resursele necesare și suficiente să își împlinească menirea.

Scrie-ne un mesaj