fbpx
Life Call
Nikolas-website

La 16 ani a fost obligată de mamă să facă avort

Întreruperea de sarcină nu este ușoară pentru nicio femeie, iar aceasta are nevoie de timp și de susținere din partea celor din jur. Este îngrijorător că încă există femei presate să facă avort împotriva voinței lor. Într-o lume modernă, fiecare dintre noi avem dreptul de a alege ce e mai bun pentru noi, însă realitatea este alta.

Astăzi, ne îndreptăm atenția către poveste unei tinere mame, o fată de 17 ani care s-a luptat nu doar pentru viața copilul ei, ci și pentru dreptul ei la libertatea de a lua propriile decizii.

Într-un mic sat din România, viața unei tinere de doar 17 ani, elevă la liceu, a luat o întorsătură neașteptată. L-a vârsta de 16 ani s-a îndrăgostit de un tânăr mai mare cu câțiva ani decât ea, iar acest lucru i-a schimbat viața într-un labirint de presiuni și decizii dificile.

Pentru mulți dintre noi, familia este o ancoră, o sursă de susținere în călătoria noastră prin viață. În sânul familiei găsim iubire necondiționată, înțelegere și siguranță. Ea reprezintă rădăcina din care creștem, învățăm și evoluăm. Însă pentru Ana-Maria, familia a devenit un câmp de luptă.

Tatăl lucra în Anglia în timp ce ea locuia cu mama și bunica într-o casă modestă. Viața ei a decurs normal până în momentul în care aceasta a rămas însărcinată la 16 ani. Speriată, confuză, dar și plină de speranță, își deschide inima în fața mamei.

Deși avea o vârstă încă fragedă, era hotărâtă să păstreze copilul, dar să continue și studiile. Mama ei nu a vrut să audă nici o clipă de această idee, așa că, împotriva voinței, a programat-o să facă avort fără să țină cont de alegerile fiicei sale.

Sub presiunea mamei și a bunicii, fata este forțată să meargă la cabinetul medical pentru întrerupere de sarcină, chiar dacă își dorea atât de tare să păstreze copilul. Ea i-a spus medicului că nu dorește să facă avort și că este obligată, dar opinia ei a fost ignorată. Atât propria mamă cât și medicul ginecolog i-au încălcat dreptul la decizie, la viață.

După acest avort, tinerei i s-a interzis să se mai vadă cu iubitul ei, nu avea voie să plece de acasă, doar la școală, nu mai avea acces la telefon, iar mama ei o verifica și controla constant, intrând prea mult în intimitatea ei.

Era traumatizată de experiență și avea inima frântă, însă dragostea nu a lăsat-o să stea departe de iubitul ei, întâlnindu-se pe ascuns. 

Nu s-a lăsat doborâtă și a continuat să încerce să scape de controlul mamei sale. Cu fiecare lună care trecea, fata simțea tot mai mult greutatea unei lupte pe care o ducea pentru drepturile și fericirea ei.

După multe rugăminți, mama fetei a lăsat-o să se vadă cu prietenul ei, dar încă îi controla viața. O controla, inclusiv să vadă dacă avea lunar ciclu menstrual, pentru a nu rămâne din nou însărcinată. 

La 17 ani, tânăra rămâne din nou însărcinată, din dragoste. Speriată de reacția mamei și dorind să păstreze sarcina, a căutat sprijin pe internet și a ajuns în legătură cu noi, LifeCall. 

Folosindu-se de tot felul de metode ingenioase, a ascuns sarcina de familie, iar dorința de a întemeia o familie a devenit tot mai mare. 

În tot acest timp, tânăra a ascuns sarcina, dar printr-o încurcătură, medicul care îi monitoriza sarcina a sunat-o pe mama ei. Situația a devenit mai complicată atunci când tatăl s-a întors din Anglia. Crezând că din partea acestuia o să primească susținere, fata îi mărturisește că este însărcinată și că a mai făcut avort fiind obligată de mamă și de bunică. Din păcate, nici din partea tatălui nu a primit alinare, ci doar o reacție furioasă și cuvinte grele.

Adelina, fondatoarea LifeCall, a devenit un sprijin constant, vorbind cu ea aproape zilnic și sfătuind-o ce trebuie să facă în acestă situație.

Fata a decis să se căsătorească cu tatăl copilului, dar acest lucru a fost dificil deoarece ea încă este minoră.

Prin sprijin juridic oferit de Life Call, fata a depus cerere la tribunal pentru a se căsători fără acordul părinților, după ce sarcina a depășit 16 săptămâni, iar avortul nu se mai putea realiza. Trădată de părinți și renegată, ea își urmează inima și părăsește casa părintească.

Cu fiecare săptămână care trecea, ne-am asigurat că tânăra mamă primește sprijinul necesar, achitând analizele făcute în timpul sarcinii și oferindu-i consiliere psihologică.

Copilul s-a născut la sfârșitul anului trecut, de Sfântul Ștefan, în ciuda tuturor obstacolelor. Tânăra și-a găsit fericirea în brațele iubitului ei, care a primit-o în casa lui. Ea a ales să-și creeze propriul destin, dovedind că uneori, chiar și în fața presiunilor sociale, puterea de a alege și a rezista poate fi triumfătoare.

Povestea acestei tinere pare desprinsă dintr-un scenariu ireal, însă ea este cât se poate de reală. Din păcate, astăzi, în secolul XXI, încă ne confruntăm cu lupte grele: între drepturile noastre fundamentale și normele sociale.

Ca această tânără mai sunt multe altele, care trec prin lucruri poate și mai grele. Este revoltător că un om este constrâns să facă lucruri fără voia lui și că dreptul la libertate este doar o opțiune. Noi ne bucurăm că putem să ajutăm acei oameni care aleg viața înainte de orice.

Partajează:

Scrie-ne un mesaj