fbpx
Life Call
website4

Gala Bunei Vestiri – un regal muzical pentru susținerea Vieții 

25 martie a fost o seară de neuitat pentru cei prezenți la Opera Națională București: muzica, arta și sufletele generoase s-au întâlnit în cadrul celei de a 3-a ediții a Galei Bunei Vestiri, pentru a celebra femeia și darul neprețuit al vieții și pentru a pune o piatră de temelie construirii Centrului Maternal Life Call.

Evenimentul a reunit numeroși artiști și invitați speciali, printre care Orchestra Operei Naționale București, dirijată de maestru Daniel Jinga, Ozana Barabancea, Vlad Miriță, Feli, Maria Coman, Rodica Anghelescu, Corul Bărbătesc „Cantus Domini”. Momentele artistice au alternat cu scurte discursuri și mărturii pentru susținerea Vieții.

„Astăzi ne reunim într-un demers: să susținem pe cei care susțin viața și pe cele care au nevoie de sprijin. Femeia însărcinată care se teme să facă un copil trebuie susținută de societatea civilă”, a spus Părintele Vasile Ioana – parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, prezent la concert și unul dintre vorbitorii invitați pe scenă.

„Cel mai important lucru pentru o femeie care se teme să facă un copil este să știe unde poate să apeleze. În fața acestor 800 de oameni m-am prezentat cu mesajul pro-viață. «Fie mie» (afirmația Maicii Domnului la Buna Vestire), care a schimbat istoria lumii, poate să fie afirmația fiecărei femei în fața vieții”, a adăugat Părintele Vasile Ioana. Aici puteți vedea interviul acordat de Părintele Vasile Ioana după eveniment.

Monica Dobrilă, o beneficiară a asociației Life Call prezentă la Gala Bunei Vestiri, a transmis un mesaj pentru femeile în criză de sarcină: „Să susțină viața și să fie stăpâne pe ele, să aibă încredere în ele și în Dumnezeu în primul rând, pentru că, în lumea asta, Tatăl principal este Dumnezeu, apoi tatăl biologic cu care s-a creat copilul”.

915 persoane prezente la eveniment au contribuit prin achiziționarea de bilete la gală –  proiectului Asociației Life Call – construirea Centrului Maternal Life Call. În urma evenimentului, după acoperirea cheltuielilor de organizare, s-a strâns suma de 14.140 euro, sumă ce va fi folosită în scopul demarării acestui proiect.

Centrul Maternal Life Call va fi unul dintre cele mai mari și mai moderne centre de acest fel din țară. Va avea 2500 de metri pătrați construiți și va include camere de găzduire pentru mame, loc pentru servit masa, creșă, spațiu multifuncțional, cabinete de consiliere și o sală de exerciții fizice înainte și după naștere. Centrul le va oferi beneficiarelor un acoperiș deasupra capului, hrană și educație, consiliere psihologică și suport emoțional, îngrijire medicală specializată și ateliere de reconversie profesională.

Mai multe detalii despre Centrul Maternal Life Call puteți afla aici.

Mulțumim celor care au fost alături de noi la acest regal artistic și au ales să transforme o simplă seară într-una cu însemnătate: părintelui Vasile Ioana,  maestrului Daniel Jinga și Orchestrei Operei Naționale București,  mezzosopranei Ozana Barabancea și pianistei Gloria Barabancea, compozitoarei și artistei Feli, artistei lirice Maria Coman, sopranei Stephanie Radu și tenorului Alin Stoica, sopranei Rodica Anghelescu, tenorului Vlad Miriță, artistei Crina Matei, baritonilor Alexandru Constantin și Lucian Petrean, Corului Bărbătesc CANTUS DOMINI, dirijat de Răzvan Ștefan, (și invitații lor – Maria Madalina Lupu (nai) și Daniela Cotoroana (vioară), Alin Ionescu (pian) și soliștilor Alexandru și Ionela Irina Pintea Onea, precum și soliștilor din Corul CANTUS DOMINI – Lazăr Gheorghe Alexandru și Predescu Andy Andrei),  artistei Charlize, Corului Maestra Music School și dirijoarei Elena Radu și nu în ultimul rând celui care a fost surpriza serii –  Damian Drăghici.

Maestrul Damian Draghici a primit invitația de a fi prezent la Gala Bunei Vesti, deși în aceeași seară îl aștepta un alt concert de la Sala Palatului. Ne înclinăm în fața jertfei lui de a fi alături de noi – chiar și pentru câteva minute și îi mulțumim pentru susținerea construirii Centrului Maternal Life Call – atât prin mărturisirea făcută, cât și pentru momentul artistic care a ridicat sala Operei în picioare.

Datorită talentului, pasiunii și dăruiri fiecăruia dintre cei care au urcat pe scenă am reușit să creăm împreună o atmosferă plină de emoție și semnificație, reamintindu-ne cât de important este să sprijinim și să împărtășim generozitatea.

Recunoștiința noastră se îndreaptă și către generozitatea sponsorilor care au fost alături de noi la cea de a3-a editie a Galei Bunei Vestiri: CONSTRUCTII ERBASU SA,  Aqua Carpatica, Novotel Bucharest City Centre, Mercure Bucharest Unirii, Fratelli, Rawz, Miflora – povești cu artă și flori, FlorisCo, precum și partenerilor Ministerul Culturii, Opera Națională București, Legle, Inhabit Studio și partenerilor media: Cocor store, Evz.ro, Capital, Itsy Bitsy, Radio România București FM, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Muzical.

Vestea Galei Bunei Vestiri a fost dusă mai departe de Trinitas TV, în cadrul emisiunii Jurnal Trinitas și în cadrul emisiunii  Viața de familie – emisiune realizată de Radio Trinitas, precum și de alte 4 televiziuni, 4 posturi radio și 16 publicații scrise. Puteți vedea aici și reportajul realizat de TRINITAS TV după eveniment.

Și nu în ultimul rând – cele mai calde și sincere mulțumiri spectatorilor care au ales să petreacă această seară de sărbătoare participând la evenimentul nostru special din 25 martie – fără prezența și sprijinul cărora, această seară nu ar fi fost posibilă.

Ne-am bucurat să primim de la spectatori multe mesaje de felicitări după eveniment. Printre ele si aceste rânduri : ” Eu multumesc pentru seara de gala de la Opera Națională! Asa cum a spus părintele Vasile,  m-am bucurat si am lăcrimat alaturi de o sală plină. Oameni cu suflet mare au demonstrat încă o dată că se poate! Felicitări celor implicați în acest proiect umanitar! Mulțumirile trebuie să vină de la noi pentru ca ne-ați oferit șansa să fim alături de o cauză nobilă!”

Altă spectatoare, venită spcial din Bacău pentru eveniment, ne-a scris. ” Vă mulțumesc pentru că încă mai dați speranță într-o lume atât de complicată. Un spectacol reușit, minunat, cu artiști buni și frumoși și credincioși, care ne transmit valorile adevărate ale vieții … Eu, personal am ales să vin, dincolo de cauza importantă și excepțională, și ignorând distanța, pentru artistul și Omul Ozana Barabancea, și desigur pentru fiica ei talentată, Gloria Barabancea – care cu siguranță poate fi un adevărat “model” de adolescentă pentru tinerii din ziua de azi, model de perseverență, de muncă, seriozitate și bună creștere! Cred că în proiectul și cauza dumneavoastră, contează enorm ce oameni alegeți să vă susțină si să vă transmită mesajul atât de sensibil! Vă doresc să găsiți mereu oamenii prin care Dumnezeu va alege să ne transmită un mesaj important despre tot ce contează în viață! Felicitări!” (Aura Dumitrița Epure).

Fiecare viață e un dar neprețuit de la Dumnezeu, iar copilul pe care o viitoare mamă îl așteaptă poate să aibă o misiune importantă pentru oameni, fiecare, în felul său. Au arătat-o și poveștile impresionante de viață dezvăluite la gala Bunei Vestiri de la Opera Română. Artistul Damian Drăghici nu ar mai fi bucurat oamenii, dacă intenția de a scăpa de el ca prunc nenăscut s-ar fi concretizat. Fiica Ozanei Barabancea nu ar mai fi încântat lumea cu pianul, dacă mama sa nu ar fi decis să păstreze sarcina, în ciuda sfaturilor pe care le primea. Au fost impresionante implicarea și dăruirea artiștilor care au susținut proiectul prin care va fi construit primul centru de sprijin pentru femeile însărcinate lipsite de sprijinul familiei. Sper ca proiectul prin care mamele vor fi ajutate să aducă pe lume micile minuni care vor schimba lumea în bine să dea roade bune cât mai curând.” ne-a transmis după Gala un alt spectator –  Diana Brâncuș, jurnalist senior TVR.

Suntem recunoscători pentru această seară minunată care s-a desfășurat sub binecuvântarea Maicii Domnului – care ne-a ascultat rugăciunile și ne-a fost alături la fiecare pas și suntem conștienți că fără binecuvântarea Maicii Domnului nu am fi putut organiza într-un timp atât de scurt Gala Bunei Vestiri și nu am fi putut umple sala Operei Naționale – cu public, cu emoție și cu speranță.

Vă invităm să vizualizați Gala Bunei Vestiri, ed a III-a.

Vă invităm să vedeți imaginile surprinse la Gala Bunei Vestiri:

Gala Bunei Vestiri 2024 partea I – FOAIER – acces public

GALA BUNEI VESTIRI 2024 – partea a IIa – SPECTACOL

GALA BUNEI VESTIRI 2024 – partea a IIIa – COCKTAIL

GALA BUNEI VESTIRI – partea a IV – Backstage

GALA BUNEI VESTIRI – partea a Va – după concert

Partajează:

Scrie-ne un mesaj