fbpx
gala-lifecall-1

O Gală a veștilor bune – de Buna Vestire

LifeCall înseamnă o comunitate a vieții – o comunitate de oameni care cred în cauza noastră și ne sprijină să fim alături de cât mai multe femei în criză de sarcină. Pentru noi, punctul culuminant al lunii martie – Luna pentru viață – a reprezentat-o Gala Life Call, „Din iubire pentru viață”.

Prima gală LifeCall, desfășurată pe 25 martie la Restaurant Herăstrău, în București, a fost cu adevărat o seară pentru viață. Evenimentul a fost însuflețit de farmecul și dăruirea artiștilor Vlad Miriță, Ozana Barabancea și Monica Bîrladeanu, care au moderat și licitația din a doua parte a serii. Binecunoscuții artiști Ramona Cutina, Orlando Petriceanu, Pavel Bârsan și Marian Hâncu au susținut un spectacol de improvizație în cadrul Galei. Tenorul Vlad Miriță împreuna cu Raluca Angels au pregătit un recital extraordinar, pentru un eveniment de neuitat, dar și pentru a ajuta o viață să se nască.

Părintele Vasile Ioana, de la Biserica „Sfântul Nicolae – Dintr-o Zi”, a oferit participanților binecuvântarea Sfinției Sale, dar și un cuvânt de învățătură, spus din inimă, despre una dintre cele mai mari sărbători ale Maicii Domnului. A fost o ocazie pentru a le întâlni, chiar dacă numai virtual, și pe o parte din mămicile beneficiare și de a le afla, mai în detaliu, poveștile. Dar, cel mai important, evenimentul a avut în centru Viața, într-o zi cu o semnificație specială – de Buna Vestire.  


O lecție de viață

Pentru organizatori, acest eveniment a fost o lecție de viață: să se lase pe mâna Lui, dincolo de orice temeri sau ezitări. Dacă în prima parte a săptămânii ei se temeau că nu vor participa, poate, suficient de multe persoane, rezultatele evenimentului le-au depășit la final așteptările. În urma licitației, a fost strânsă suma de 91.500 lei.

„În seara de vineri, prin Maica Domnului, am primit din nou purtarea ei de grijă – deoarece ea este cea care a ținut gala”, spune Adela Fronea, președintele LifeCall. „Am simțit pe tot parcursul ocrotirea și inspirația de Sus și disponibilitatea tuturor de a fi ghidați de șoaptele lui Dumnezeu în inimi” – mărturisesc și voluntarii din echipa LifeCall.

Participanții la licitație au avut ocazia de cumpăra câte un obiect unic și de valoare, donate de zece personalități. Banii vor fi folosiți pentru a susține cauza LifeCall și pentru a le ajuta pe mămicile beneficiare.

Trei motive pentru Gala LifeCall

Care au fost motivele participării la Gala caritabilă cu licitație LifeCall? Principalul motiv este reprezentat de susținerea vieții: donațiile primite oferă asociației flexibilitatea să intervină oricând este nevoie și să își respecte promisiunea de a susține femeile care aleg să dea viață, până când pruncul lor împlinește 2 ani.

În al doilea rând, evenimentul este și un bun prilej de a cunoaște oameni care gândesc și simt alături de noi. Tot mulți oameni sunt sau devin conștienți de drama prin care trec femeile în criză de sarcină și de flagelul pe care îl reprezintă avortul. Este important să știm că nu suntem singuri atunci când susținem această cauză și că împreună putem să ajutăm în mod concret – și să facem o diferență.

În al treilea rând, cei care au participat la licitație au cumpărat câte un obiect unic și de valoare. Iar banii vor fi folosiți pentru a pune bazele primei platforme de consiliere online pentru femeile alfate în criză de sarcină și pentru a le ajuta pe mămicile beneficiare.

Iată lista celor 10 obiecte donate spre licitare:

1. Icoana Răstignirii Domnului și 10 cărți pentru tombala Galei – donate de părintele Vasile Iona

2. Tabloul „Masa și poarta Învierii”, de George Mircea – donat de Felix Tătaru

3. Icoană a Bunei Vestiri pe foiță de aur – donată de dr. Andreas Vythoulkas

4. Două tablouri („Binecuvântare” și „Sfinții nu dorm niciodată”) realizate de Camelia Tutulan – donate de artistă

5. Două seturi accesorii din porțelan și aur lucrate cu măiestrie de artista Corina Petre

6. Trei body-uri de bebeluș brodate cu logo LifeCall și mesajul ”Din iubire pentru viață” – oferite de BroadMed Timisoara

7. Tablul „Rodina” – pictat special pentru Gală de multipla campioană mondială la kick boxing și pictor iconar Christiana Budica

8. Inel de argint aurit cu piatra de ametist – lucrat manual de actrița Monica Bîrladeanu

9. Lanțișor cu pandativ cu Maica Domnului, cumpărat din Țara Sfântă – oferit de actrița Monica Bîrlădeanu

10. Mini recital – donat de tenorul Vlad Miriță

În duhul Bunei Vestiri

Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături la prima ediție a Galei LifeCall: Părintele Vasile Ioana, Vlad Miriță, Ozana Barabancea, Monica Bîrlădeanu, Christiana Budică, Raluca Angel, Bianca Brad, Maria Natură-Miriță, Laura Lezis, Nadia Tătaru, Felix Tătaru, Dr. Andreas Vythoulkas, Ramona Cutina, Orlando Petriceanu, Andreea Medișanu Zamșa, Corina Petre, Marius Hâncu, Pavel Bârsan și Camelia Boerescu Tutulan.

De asemenea sunt recunoscatoare echipei de Voluntari LifeCall pentru toata implicarea si jertfa lor ca acest eveniment sa fie: Anca Antohi, Oroviceanu Aurelia, Denisa Tincu, Cătălin Apostol, Raluca Mihalache, Catalin Sturza, Horia Ghimpa, Mihaela Tomescu, Mariana Tincu, Mirela Maghiar, Tiriplic Catalin Tiriplic, Vasile Gabrian.

Și, nu în ultimul rând, mulțumim  tuturor celor care au acceptat invitația de a fi la GALA CARITABILĂ cu LICITAȚIE – „Din iubire pentru viață” – ediția I, 25 Martie 2022. Fiecare a contribuit, nu numai cu prezența să, dar și cu donațiile pe care le-au făcut.

A fost o seară minunată sub binecuvântarea Maicii Domnului, în duhul Bunei Vestiri. Chiar dacă a fost o gală intimă, roadele ei au fost pe măsura zilei binecuvântate sub auspiciul căreia s-a desfășurat acest eveniment.

Este o onoare și un privilegiu să va avem pe toți parte a acestei misiuni și asta îmi arată iubirea pe care o aveți pentru viață, pentru mamele încercate și pentru pruncii lor nenăscuți!

Împreună dăm viață României!

Partajează:

Scrie-ne un mesaj