fbpx
Life Call
Hands holding a red heart. heart health donation concepts

Cinci motive ca să donezi pentru o cauză

Atunci când ceva nu funcționează la nivel social, ne așteptăm ca Statul să intervină și să ia măsuri. Ce se întâmplă însă atunci când statul nu intervine – sau nu are competențe? În astfel de situații, răspunderea cade pe umerii societății civile, care trebuie să se implice și să acționeze. Societatea civilă este reprezentată de ONG-urile specializate – cum sunt ONG-urile pro-viață. Iar aceste ONG-uri au nevoie de contribuția dvs. pentru a își putea îndeplini misiunea. Iată, așadar, cinci motive pentru a dona pentru o cauză: 

1. Statul nu acoperă toate nevoile societății și toate zonele disfuncționale ale societății. În fapt, sunt zone întregi care sunt complet descoperite și care sunt lăsate, în întregime, în seama societății civile. Ține de conștiința noastră, a fiecăruia, să ne mobilizăm și să susținem astfel de cauze. 

2. Nu putem lăsa exclusiv în seama Statului cauzele și cazurile sociale. De multe ori Statul nu are nici competențele, nici viteza de reacție pentru a interveni în cazuri concrete – pe care un ONG le cunoaște mult mai bine și unde poate interveni mult mai eficient.

3. Uneori, zonele ignorate de Stat sunt unele cu adevărat vitale – în sensul că sunt în joc foarte multe vieți omenești. O astfel de zonă este cea a centrelor de consiliere pentru criză de sarcină; care depind, în întregime, de donații private. 

4. Prin donațiile dvs. le permiteți celor care sunt în prima linie a unei cauze să-și desfășoare munca și le arătați că nu sunt singuri, iar cauza lor se bucură de sprijin; de aceea orice donație, oricât de mică, este importantă deoarece ea îi poate susține atât financiar, cât și moral pe cei aflați zi de zi „în teren”.  

5. Donând pentru astfel de zone sau cauze cu adevărat vitale, puteți să contribuiți, la propriu, la salvarea sau îmbunătățirea substanțială a unor vieți omenești. De exemplu, prin sprijinirea activității unor centre de consiliere, contribuiți la salvarea vieților unor copii și la îmbunătățirea vieții unor mame singure sau familii. 

Numai implicându-ne prin sprijin concret și susținând în mod constant o cauză vom putea obține, pe termen lung, schimbarea în societate pe care o dorim. 

Partajează:

Scrie-ne un mesaj